Betrap je je er zelf ook vaak op dat je meegenomen wordt in een wirwar van gedachten?  Volgens onderzoek hebben we zo een 60.000 gedachten per dag waarvan 80% negatief. We plannen, maken ons zorgen en herbeleven frustraties of lopen de hele tijd te mokken.

We laten ons leiden door opinies over hoe de wereld zou moeten zijn, hoe mensen zich zouden moeten gedragen, hoe we ons zouden moeten voelen en wat we nog zouden moeten bereiken. Dit maakt dat het huidige moment nog amper wordt ervaren.

We lopen vast in onze gewoontepatronen en het leven wordt alsmaar drukkender en minder de moeite waard.

In het dagdagelijkse leven kampen we vaak met klachten waarbij stress een grote rol speelt. Het is al vele malen wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat de mindfulness training stress reducerend kan werken en dit zelfs met blijvende resultaten na jaren. De mindfulness training is aangewezen bij klachten zoals burnout, spanning, onrust, vermoeidheid, piekeren, slaapproblemen en andere verstorende processen. 

De kern van mindfulness of aandachttraining is je gedachten waar te nemen. Ze zijn er nu éénmaal en je kan ze niet stoppen, maar je kan wel stoppen met ze te geloven.  Mindfulness is een steeds meer gebruikte methode om in het hier en nu te zijn.  Het helpt je je niet te laten beheersen door pijn, verdriet, boosheid en andere ondermijnende gevoelens.  Kortom, het verhoogt je levenskwaliteit

Mindfulness is meer dan 2500 jaar oud. Het zorgt voor een groter bewustzijn. De basis van mindfulness is aandacht brengen in de enige tijd die we hebben om te leven nl. het huidige moment, het hier en nu.

De training die gegeven wordt is gebaseerd op het programma van Dr. David Dewulf. 

Hier vind je meer info over individuele mindfulnesstraining, groepstraining of training voor jongeren.